Geld besparen tips

Tips om geld te besparen

Voorkom het uitgeven van geld aan onnodige zaken. Bespaar je geld en geef het uit aan zaken die jij echt leuk vindt. Vind jij het lastig om geld te sparen lees dan vooral verder en kom er achter hoe jij op verschillende manieren je geld kan sparen.

Bespaar je geld met deze 5 tips

Wij hebben 5 handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je overzicht krijgt en gemakkelijker kunt besparen.

1. Schrijf je uitgaven op

Probeer eens op te schrijven wat je allemaal uitgeeft. Tel de grote bedragen maar ook de kleine bedragen aan het eind van de week eens op en kijk naar wat je hebt uitgegeven. Zitten hier onnodige uitgaves bij? Probeer deze de volgende week dan eens te schrappen. Door bij te houden waar je geld naartoe gaat word je steeds bewuster van je uitgaves, ook al is het maar een klein bedrag.

2. Zet je te besparen bedrag op een andere rekening

Tel eens uit wat je aan geld kunt besparen en zet deze bedragen opzij of op een aparte spaarrekening. Wanneer je het geld iets meer uit je zicht hebt in plaats van op je bankrekening zal je het minder snel gaan gebruiken.

3. Vergelijk prijzen

Wanneer je een product wilt aanschaffen doe dan online eens een prijs vergelijking. Zo kom je er misschien wel achter dat het product ergens anders veel goedkoper te verkrijgen is. Dankzij het prijsverschil bespaar je je toch weer een klein bedrag. Ook zijn dagjes uit zoals pretparkkaartjes vaak goedkoper te vinden online.

4. Boodschappen / shoppen met een lijstje

Maak voor het doen van je wekelijkse boodschappen een lijstje om extra onnodige kosten te voorkomen. Kijk ook eens naar wat je misschien wel kunt schrappen van het lijstje, dingen zoals vlees en snoepgoed is niet iedere dag van de week nodig. Dit geldt overigens ook voor shoppen. Als je gaat winkelen voor een winterjas, zorg dan niet dat je met allerlei andere zaken thuiskomt. Maak dus een lijstje van zaken die je nodig hebt.

5. Vaste lasten verlagen

Verlaag je vaste lasten door een kijkje te nemen naar de verschillende verzekeringen. Wellicht kan je wel overstappen naar een verzekering die goedkoper is. Hetzelfde geldt ook voor je energieleverancier of je tv-abonnement.

Terug naar overzicht