Seks en gezondheid

De relatie tussen seks en je gezondheid

Dat mensen graag seks hebben wisten we allang, maar dat het ook nog eens goed voor je gezondheid blijkt te zijn is natuurlijk extra mooi meegenomen! Seks levert niet alleen een goed gevoel op, maar de stofjes die tijdens deze bezigheid vrijkomen zijn ook nog eens zeer goed voor je gezondheid. Daarmee ga je je seks standjes natuurlijk heel anders bekijken! Hoe dit precies komt en hoe het je gezondheid positief beïnvloedt zullen wij hieronder voor jou opsommen.

Seks zorgt voor minder stress en een lagere bloeddruk

Een onderzoek onder 24 vrouwen en 22 mannen in Schotland heeft uitgewezen dat de personen die seks gehad hadden rustiger op stressvolle situaties reageerden dan personen die geen seks hadden gehad. Voorbeelden van zulke stressvolle situaties die in dit onderzoek gebruikt werden zijn spreken in het openbaar en hardop uitvoeren van rekensommen.

Heerlijk slapen en meer intimiteit

Tijdens de seks maakt je lichaam het hormoon oxytocine aan. Dit stofje zorgt er niet alleen voor dat je je meer verbonden voelt met je partner, maar het heeft ook een rustgevende werking. Dit leidt er vervolgens weer toe dat je eerder in slaap valt. Goed slapen heeft op zijn beurt weer andere gezondheidsvoordelen. Een win-win situatie dus!

Je versterkt je immuunsysteem

Tijdens een onderzoek is er gebleken dat mensen die meer seks hadden, meer van het stofje immunoglobuline A in hun speeksel te hebben. Dit is een stof dat je lichaam beschermt tegen ongewenste bacteriën en virussen, hierdoor is de kans lager dat besmet raakt met de griep of een verkoudheid.

Je verbrandt calorieën

Dit is een vrijbrief voor het uitproberen van meer seks standjes! Wanneer je een half uur seks gehad hebt, verbrand je maar liefst bijna 100 kcal. Dit is natuurlijk minder dan wanneer je een half uur fietst of hardloopt, maar het is een goede alternatieve workout! Goed nieuws dus! Heb je inspiratie voor seks standje nodig? Al eens gedacht om een boek met seks standjes zoals dat van Kamasutra erbij te pakken? Laat je inspireren door deze ideeen voor sex standjes van Droomvrouwen verleiden. Hier vind je ideeen voor lekkere kamasutra sex geillustreerd met handige voorbeelden. Zo weet je precies wat er per standje van jou en je seks partner verwacht word.

Seks houdt je hart gezond

Twee keer per week seks hebben vermindert de kans op een hartaanval bij mannen. Tijdens de seks verhoogt je hartslag namelijk, waardoor je bloed sneller gaat stromen. Dit heeft een positieve invloed op je hart en bloedvaten. Ben je een vrouw, dan heb je natuurlijk hiervoor al genoeg andere redenen gelezen waarom je seks moet hebben! 

Voor een heerlijke vrijpartij heb je niet eens al deze gezondheidsredenen nodig, maar het is natuurlijk wel mooi meegenomen! Heeft je partner dus geen zin? Leg hem of haar dan maar eens dit artikel voor.

Terug naar overzicht