Betalen via het internet

Betalen via het internet

Het internet is door de jaren heen steeds meer een medium geworden waarop allerlei zakelijke transacties worden gedaan. Dit komt voornamelijk vanwege het feit dat er steeds meer online webwinkels zijn opgericht, die allerlei producten verkopen aan consumenten. Al deze producten dienen natuurlijk ook betaald te worden, wat ook via het internet kan gebeuren. Het is echter wel altijd belangrijk om goed op te letten bij deze betalingen. Hieronder kun je lezen wat de risico's zijn en hoe je deze kunt vermijden.

De manieren van betalen

Er bestaan verschillende manieren waarop je via het internet kunt betalen. Zo is er in eerste instantie Paypal, waarbij je een gratis account dient aan te maken. Hierna kun je je bankrekening of creditcard eraan koppelen, zodat je gemakkelijk via Paypal kunt betalen. Een andere betalingsmogelijkheid die in Nederland veelvuldig wordt gebruikt is iDeal. Dit is een samenwerkingsverband van alle Nederlandse banken, waarmee je met je bankpasje in combinatie met een reader kunt betalen. Deze methode wordt steeds vaker gebruikt en is één van de veiligste methodes van Nederland.

Risico's

Zodra je besluit om bij een webshop een artikel te bestellen, is het wel altijd verstandig dat je goed nagaat of de webwinkel betrouwbaar is. Zo kun je naar het KVK nummer kijken en kijken of deze ook een fysieke vestiging heeft. Als je het nog niet helemaal vertrouwd kun je ook nog altijd telefonisch contact opnemen met de webshop. Daarnaast is het ook verstandig als je gebruik maakt van de mogelijkheid om achteraf te betalen als die aanwezig is. Op deze manier is het niet erg als het product niet wordt geleverd, aangezien je zelf ook nog niets hebt betaald. Daarnaast is het ook belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen. Een professionele webshop heeft vaak voorwaarden die je dient te ondertekenen, waardoor je beide meer zekerheid hebt over de bestelling.

Terug naar overzicht