Bingo, terug van weggeweest

Bingo, terug van weggeweest

Bingo is natuurlijk een spel dat al vele jaren bestaat en altijd ontzettend populair is geweest. Bijna iedereen heeft dit leuke spel wel eens gespeeld en heeft hier veel plezier aan beleefd. Het spel is geschikt voor alle leeftijden, wat voornamelijk komt vanwege het feit dat het spel zeer simpel is en dat er bijna geen regels aan verbonden zijn. Het spel verloopt vanzelf en er is in principe weinig dat fout kan gaan. Je dient echter wel goed op te blijven letten aangezien je anders een belangrijk nummer kan missen, waardoor je het doel niet op tijd behaald. In dit artikel kom je meer te weten over de speelwijze van Bingo en hoe dit tegenwoordig vooral gespeeld wordt.

De speelwijze

Bingo is een erg gemakkelijk spelletje en je hebt er niet veel denkkracht bij nodig. Het is echter wel belangrijk dat je de hele tijd op blijft letten, aangezien je anders een belangrijk gegeven kunt missen of verkeerd hoort. Iedere speler die meedoet met het spel krijgt een kaart waarop meerdere nummers staan in een tabel van 5x5. De nummers staan er maximaal 1 keer op. De spelleider zal aan de hand van een rad of door te grabbelen een balletje of propje papier pakken waar een nummer opstaat. Zodra hij dit nummer heeft opgenoemd, kun je dit nummer afstrepen van je eigen kaart. Op het moment dat je alle nummers hebt afgestreept, heb je BINGO en heb je gewonnen. Bij sommige spellen is het ook mogelijk dat je al BINGO hebt op het moment dat je 1 of 2 rijen hebt. Vaak is het zo dat je een speciale prijs wint, zoals een product of een geldprijs.

Speelmogelijkheden

Bingo is een spel dat hedendaags nog veel in bejaardentehuizen wordt gespeeld, aangezien dit een spel is dat nog gemakkelijk door de ouderen gespeeld kan worden en daarnaast veel plezier biedt. Ook in vakantieparken en dergelijke wordt dit spel vaak georganiseerd voor de gasten, zodat de gasten een heerlijke avond kunnen beleven met zijn allen. Het is tegenwoordig ook al mogelijk om Bingo via het internet te spelen. Er zijn verschillende websites waarbij het mogelijk is om tegen andere te spelen. Op deze manier kun je ook gewoon lekker thuis van dit leuke spel genieten en kun je het op ieder moment van de dag doen. Bekijk bijvoorbeeld de bingo portaal reviews van bingospelenonline.nl voor online bingo spelen.

Terug naar overzicht