Geld lenen en verzekering tips

Geld lenen en verzekering tips

Begint u al last te krijgen van de economische crisis en kost het u moeite om het hoofd boven water te houden? Dan dient u zeker dit nieuwsartikel eens door te lezen. In dit artikel kunt u namelijk meerdere tips vinden omtrent het lenen van geld en bij het afsluiten van een verzekering en het is dus zeker raadzaam om deze pagina eens door te lezen.

Tips Geld lenen

De belangrijkste regel omtrent het geld lenen is natuurlijk de veelgehoorde uitspraak: Let op! Geld lenen kost geld. Deze uitspraak heeft u vast al meerdere keren op de radio en de televisie gehoord en het is de waarheid als een bus. De kosten van dit geld lenen kunnen echter wel beperkt worden. Zo is het in de eerste instantie zeer belangrijk dat u goed op de hoogte van de rente let, in combinatie met het afbetalingstermijn. Hierbij is het tevens van belang dat u er goed op let of de 'lage' rente geen actie is, aangezien deze vaak maar een bepaalde periode geldig is, waarna de normale rente weer geldig is. Daarnaast dient u genoeg tijd te besteden aan het kiezen van de juiste aanbieder, aangezien er een aantal grote verschillen zitten in de diverse aanbieders. Tevens dient u de contracten goed na te lezen, voordat u iets tekent. Op het moment dat u vaak in het rood staat, is het zeker raadzaam om een doorlopend krediet aan te vragen, aangezien het rood staan veel geld oplevert voor de bank en u zodoende veel geld kost. De laatste tip die wij u nog kunnen geven is dat u meer zekerheid heeft bij een lening met een vaste rente. Een variabele rente kan zowel gunstig als ongunstig uitpakken, maar in deze financiële moeilijke tijden, kunt u er eigenlijk al vanuit gaan dat de kans groter is dat u uiteindelijk meer betaalt dan bij een vaste rente.

Tips verzekeringen

In Nederland bestaan er vele verschillende soorten verzekeringen. Het is afhankelijk van uw eigen situatie welke verzekeringen u allemaal dient af te sluiten en welke daadwerkelijk een meerwaarde opleveren. Op het moment dat u samenwoont met iemand, is het zeker verstandig om u samen tegen bepaalde gebeurtenissen te laten verzekeren, zodat u de kosten kunt delen. Het is zeker verstandig om zeker 1 keer per jaar te kijken of u niet over verzekerd bent voor bepaalde situaties en of het misschien niet slimmer is om op een andere verzekering over te stappen. Daarnaast kan het soms voordeel opleveren als u voor een pakketkorting kiest, waarbij u dus meerdere verzekeringen bij één aanbieder afsluit. Let bij het afsluiten van een verzekering tevens op of de verzekering voor het gehele huishouden (dus ook voor uw kinderen) geldt of alleen voor u. Zodoende komt u nooit voor verrassingen te staan en weet u dus precies wat u mag verwachten.

Terug naar overzicht