Social media

Social media

Social media is de laatste jaren een steeds grotere rol gaan spelen in de samenleving. Dit komt voornamelijk omdat social media het mogelijk maakt om op ieder moment van de dag contact met elkaar te zoeken. Daarnaast kun je je vrienden en vriendinnen altijd op de hoogte houden van de activiteiten die jij gaat ondernemen of inmiddels al hebt ondernomen. De laatste jaren zijn er steeds meer varianten van social media bijgekomen. De websites Cu2.nl en Partyflock.nl worden inmiddels al niet meer gebruikt door internetgebruikers. Ook de Nederlandse Hyves kent een ware terugslag in het aantal gebruikers. Social media die het al een aantal jaren goed doen en nu nog steeds een belangrijke rol spelen zijn Twitter en Facebook. Er zijn echter weer een aantal nieuwe sociale websites opgericht. Zo heb je voor de vrouwen de website Pinterest en voor de mannen de website Reddit.

Pinterest

Eén van de nieuwste sociale netwerksites is toch wel Pinterest. Deze website fungeert in principe als een prikbord waarop je allerlei afbeeldingen kunt 'pinnen'. Pinterest is een echte website voor vrouwen, dat zich voornamelijk uit in het feit dat 80% van de gebruikers vrouwen zijn. De website werkt zeer simpel. Iedere gebruiker heeft de beschikking over een eigen moodboard, waarop men allerlei afbeeldingen kan plaatsen. Deze afbeeldingen kunnen van over het gehele web gehaald worden. Zodoende kun je met elkaar je interesses delen en kun je aan elkaar laten zien wat jij leuk vindt en welk product je graag wilt hebben. Vervolgens kunnen anderen deze pin weer 'repinnen' en deze zodoende op hun eigen moodboard plaatsen.

Reddit

Reddit is een sociale website waar je zelf een tekst of een link kan plaatsen die dan vervolgens beoordeeld kan worden door andere gebruikers van de website. Deze kunnen met behulp van een up of down beslissen wat voor waarde ze het berichtje geven. Op deze manier kan het berichtje op de homepage verschijnen waardoor het door iedereen wordt gelezen. Reddit kan zodoende een zeer komische website zijn. Vooral mannen lijken zich te interesseren voor deze website en plaatsen dan ook veelvuldig linkjes en tekstjes.  

Terug naar overzicht