Worden we vrolijk van shoppen?

Worden we vrolijk van shoppen?

Ben jij iemand die graag gaat shoppen en besteed je hier dan ook veel tijd en aandacht aan? Dan is de vraag; worden we vrolijk van shoppen? Zeker relevant voor jou. Veel mensen gaan namelijk shoppen op het moment dat ze zich vervelen of op het moment dat ze ergens anders aan willen denken. Vooral op het moment dat iemand zich eenzaam voelt, vindt deze het fijn om te gaan shoppen.

Winkelen helpt niet tegen eenzaameid

Er zijn mensen die alleen maar winkelen omdat ze een leegte willen vullen of omdat ze graag indruk willen maken op hun vrienden, zal vaak niet gelukkig worden van winkelen en zich alleen nog maar eenzamer voelen na afloop. Op het moment dat je spullen gaat kopen omdat je graag in het bezit wil zijn van nieuwe mooie kleren en producten, dan loop je in principe minder risico om een slecht gevoel over te houden na een middagje shoppen. Dit alles is gebleken uit een onderzoek, dat in het wetenschappelijk tijdschrift 'Journal of Consumer Research' is gepubliceerd. In feite kan dus de conclusie worden getrokken dat mensen die shoppen uit eenzaamheid, zich na afloop vaak nog meer alleen voelen.

Materialisme

Er zijn mensen die blij worden van nieuwe spulletjes en die hierdoor dus juist vrolijk worden van shoppen. Deze mensen worden dus voornamelijk vrolijk van het feit dat ze een nieuw item hebben voor thuis en winkelen dus niet om indruk te maken op vrienden of om de eenzaamheid tegen te gaan. De mensen die dus winkelen omdat ze graag een nieuw leuk jurkje willen hebben, zullen hierdoor dus wel vrolijk worden, aangezien ze eindelijk een doel hebben behaald. Het motief om te willen gaan winkelen is dus erg belangrijk voor het feit of je vrolijk wordt van shoppen of niet. Voordat je wilt gaan winkelen is het dus zeker van belang dat je kijkt waarom je nou eigenlijk precies wilt gaan winkelen. Hierdoor bespaar je jezelf een hoop ellende, tijd, moeite en natuurlijk geld.  

Terug naar overzicht